Kávéinkról

Kávéitalainkhoz kiváló minőségű, válogatott  prémium szemeskávét használunk.

Mindegyik általunk kínált kávé egyedi és különleges jegyekkel rendelkezik akár a fajta, akár a feldolgozás, akár az elkészítés tekintetében.

ESPRESSO TECHNOLÓGIA

Guatemala Antigua SHB -  az espressokhoz használt origin fajtakávé

Az Antigua Pastores SHB (stricktly hard bean, extra kemény szemek) minősítésű kávébab

Guatemala legismertebb fajtái közé tartozik. Sok szakember szerint a világ egyik legjobb kávéja.

A Közép-Amerikai kávékra jellemző decens savasság, jó testesség és illatos aroma emeli ezt a

kávét a legjobbak közé. Adagolástól függően közepesen, vagy nagyon testes ital készül ebből

a fajtából. Enyhén füstös, telt fűszeres és csokoládés íz érezhető a komplex, kerek aromában.

Sötétre pörkölve klasszikus espressonak, ristrettonak ajánljuk.

 

Qawa Trendy Blend    kézműves keverék a tejes kávéitalokhoz

A Qawa Trendy a legújabb 100 %-os arabica kávékeverékünk. Aromája igazodik a mai modern

igényekhez, a világosabbra pörkölt Dél- és Közép-Amerikai kávék enyhe fűszeres ízét, az

Etióp kávé virágos, gyümölcsös, leheletnyit citrusos aromája teszi igazán lágy, krémes ízűvé.

Tejes italokhoz ajánljuk, mert a kávékeverék selymességét a hozzáadott tej emeli ki igazán: a

cappuccinok, latték édesítés nélkül is tökéletes élményt nyújtanak, mely ízvilág nélkülöz minden

keserűséget, de nem fedi el a kávé jellemzőit és finom karakterét.

Kávéink kimérve, csomagolva, és kívánság szerinti finomságra őrölve is kaphatók.

Kávéink kimérve, csomagolva, és kívánság szerinti finomságra őrölve is kaphatók.

 

ALTERNATÍV TECHNOLÓGIA

 A kávés trend új iránya: kávék az espresson túl

 Az espresso technológiából kilépve látható, hogy a világon elkészített kávéitalok mint egy 70%-a valamilyen filteres technológiával készül. Ezeket a technológiákat tömöríti a Brew Bar. A Brew Bar eszközei lehetővé teszik, hogy egy-egy kávéból előcsalogassuk a legtökéletesebb aroma kompozíciót.

 Az eszközök: 

A Brew barban olyan kávékészítési eszközökkel kísérletezünk, amellyek rég elfeledettek, vagy csak ritkán használtak, esetleg forradalmian újak. Kávézónkban használatos az:

 

AeroPress tl_files/images/1-cup_with_aeropress_and_cup.jpg  

  Az Aeropress a french press és a filteres főző kombinációjának egy  ötletesen  továbbfejlesztett változata, amiből a légoszlop nyomásának segítségével gyorsan,  és egyszerűen nyerhető ízekben gazdag és aromás kávé.  Az őrlemény mennyiségének vagy a víz hőfokának megváltoztatásával mindig másfajta, izgalmas italt kaphatunk ugyanabból a kávéból.

Hario V60 Dripper   tl_files/images/clive_dripper_hario.jpg  

A V60 Dripper egy különleges minőségű egyadagos filterkávé készítésére alkalmas eszköz.
Kúp alakú kialakításának köszönhetően az őrlemény vastagabb réteget alkot, mint egy hagyományos filterfőzőben. Az őrlemény felületére körkörösen öntött víz minden oldalról a középpont felé áramlik, javul az őrlemény extrakciója, így gazdagabbá teszi a kávé ízét.

Hario Syphon vákuumos kávékészítő tl_files/images/HarioNouveu syphon.jpg 

 A szifon a kávékészítés vegykonyhájának látványos eszköze, amelyben a lombikban bugyogó víz, az áramló gőz, az extrakció (kivonatolás)  és a vákuum titokzatos mechanikája nyomán selymes de mégis nagytestű kávéitalok születnek.

 

Különleges kávék az alternatív technológiákhoz tl_files/images/Green-Coffee-Bean.png

 Folyamatosan változó a kínálat a ezekből az extrém minőségű egyedi és különleges karakterrel rendelkező, ültetvény, sőt gyakran dűlő és szüret szelektált  kávéfajtákból, mert egy adott termőterületről egy bizonyos időszakban csak korlátozott mennyiség beszerzésére van lehetőség.
Ettől  érdekes, izgalmas és mindig új!

 Jelenleg az alábbi fajtákat kóstolhatjuk:

Zimbabwe AA+ Estate "La Lucie", Peaberry ( SL28-washed-sun dried)

Termőterület: Eastern Highlands - Chipinenge.

Élénk, szárazpezsgőre emlékeztető savak, olajosmagvak, étcsokoládé és izgalmas fűszeresség jellemzi. Fileteres technológiákkal nagyon kedvelhető!

RWANDA Nyabarongo Virunga ( Bourbon-washed-sun dried)

Termőterület: Valley (Nord) Virunga vulkanikus hegyvidék, Nyabarongo járás, tengerszint felett: 1750 m.

Pekándió és bogyósgyümölcsök, érett savak, 3D-s test és határozott sütőtök-aroma jellemzi, ami cappuccinóban különlegesen lágy ízt és élményt nyújt. Világos pörkölése adta aromák az alternatív technológiákkal  bonthatók ki a maguk teljességében.