A Gottier Café több, mint szimplán kávézó.

Névadójához, az egykor Budaváron élt polgárasszony és dédimama Gottier Anna szellemiségéhez hűen vendégszerető, igényes, sokoldalú, a kulturára nyitott, játékos és barátságos.

A kultúra – a gasztronómiához ezer szállal kapcsolódva – megjelenik a kávézó kínálatában, publikációkban, programjaiban, dekorációjában, melyek  mindig hordoznak valami aktualitást, érdekességet és szépséget. Ez a kultúrával átszőtt kulinária az egyszerű fogyasztást is átlényegíti és egy szórakoztatóbb, tartalmasabb élmény szintjére emeli.

Azon dolgozunk, hogy ezt az élményszerűséget Vendégeink felé is közvetíteni tudjuk.

 

„A Gottier név a dédnagymamám leánykori neve volt. (Ami az eredetileg francia Gatthier névből alakult át az idők folyamán Gottier-ré). Dédnagymamámat Gottier Annának (1860-1939) hívták és a korabeli társaság népszerű alakja volt, kiváló vendéglátó és nagyszerű szakácsnő hírében állt.

Munkácson, országgyűlési képviselő férjével, Visky Váradi Gyulával, számos alkalommal rendeztek teadélutánokat, vacsorákat, estélyeket, ahol Gottier mama személyesen felügyelte a vendégvárás és ételkészítés minden mozzanatát a piaci bevásárlásoktól kezdve, a vacsorafőzésen és dekoráláson át, egészen a tálalásig.

A családi legendárium szerint az utolsó magyar király, IV. Károly (1887-1922) is vendégük volt!

Gottier mama gasztronómia iránti szenvedélyére jó példa, hogy még a kertészeket is hozzáértő módon irányította, mivel a gyümölcsfákat és a zöldségeket is behatóan ismerte. Franciául és angolul beszélt, ezért a korabeli Európa szellemi irányzatai, gasztronómiai trendjei és divatjai nem voltak ismeretlenek számára. Tájékozott volt a kulináris világ dolgaiban, a távoli tájak élelmiszereit, fűszereit és portékáit is jól ismerte.

Számos szakácskönyvét, jegyzetét sikerült megőriznünk, ebből főzött nagymamám, és anyukám is. Testvérem és én is sokszor belenéztünk, noha a mennyiségek, mértékegységek és technológiák sokat változtak az idők folyamán.

Gottier mama nyomába lépni nem könnyű.

Szellemi örökségét, a vendéglátás szeretetét és a gasztronómia iráni odaadását a kávézó mindennapi munkájában viszem tovább. Kollégáimmal folyamatosan fejlesztjük, finomítjuk a kínálatot, új ínyencségekkel kísérletezünk, felkutatjuk a legfinomabb termékeket, kikérjük vendégeink véleményét, szépítjük és csinosítjuk a vendégteret, hogy a legigényesebb látogatóinknak is megfelelhessünk.  

Bízom benne, hogy igyekezetünket vendégeink is értékelik majd, és Gottier mamának is tetszene, ha látná munkánkat.”

Ruzsovics Krisztina
Ügyvezető